Huonoin asia yksin asumisessa on se, että joudut tekemään kaiken ite. Käyt ite kaupassa ja loihdit just semmoset ruuat mihin sun omat rahkeet sillä hetkellä riittää. Et tiiä vielä puoliakaan niistä aineista, mitä olis hyvä käyttää tiettyihin ruokiin ja sen takia maut jää puolitiehen tai joku menee jotenkin muuten pieleen. Sä et saa ruokaa jos et tee sitä.
Mulle on muodostunu jo muutama bravuuriruoka ja ne ei todellakaan oo jauhelihakastike (sitä en itseasiassa osaa tehä ollenkaan! :-D) tai nakkikeitto. Mä teen tosi paljon kaikkia vähän erikoisempia ruokia, jotka voi monessa perheessä olla spesiaalitilanteiden ruokia. Mun mielestä arkena parasta koulun jälkeen on väsätä ite pitsa. Tärkeintä on kuitenkin, että ruoka tulee suht helposti ja nopeesti!
Tässä pari super helppoo ohjetta, joista molemmat syntyy helposti vaikkapa koulun jälkeen illalla!
Kebabrulla:
Pohja, josta tulee kaks pellillistä = kaks rullaa:
4dl vettä (n. 40 asteista)
1 pussi kuivahiivaa
1,5tl suolaa
0,75dl oliiviöljyä
n. 8dl vehnäjauhoja
juustoraastetta
kebablastuja
Sekoita pohjan ainekset (ei juustoraastetta ja kebablastuja!) keskenään ja kauli se pellille. Älä anna kohota!!! Levitä taikinalle esim. kebabkastiketta tai jotain salaatinkastiketta, levitä kebablastut ja juustoraaste päälle. Paista 250asteessa n. 8minuuttia. Huomaa, että jos käytät pakaste kebablastuja, niitä on hyvä esipaistaa pannulla hetki ennen uuniin laittoa!
Täyte:
Keräsalaattia
Kurkkua
Tomaattia
Muutama kynsi valkosipulia
Valkosipulidippiä
Mähän siis rakastan valkosipulia :-D Kun tuo pohja on ollu uunissa ton n. 8min. levitetään salaatti, tomaatti, kurkku ja muut täytteet pohjan päälle. Tohonhan voi siis heittää ihan mitä ite haluaa väliin ja silläpä mulla onkin melko valkosipulipainotteinen tuo... Koko hoitohan sitten kääritään rullalle leivinpaperin avulla (niinku kääretorttu!) ja sit naaaatitaan!
Kanarisotto:
Maustamatonta kanafileetä
Paprikaa
Persikkaa
Risottoriisiä
Currya
Suolaa & Pippuria
Paista kanat ja mausta suolalla, pippurilla ja runsaalla määrällä currya (myös broilerimauste on aika hyvää). Lisää kanan joukkoon pilkottu paprika ja persikat. Keitä risottoriisi - ja tän kaa on oltava aika tarkkana, että riisi ei mee kuivaks mutta kuitenkin kypsyy tarpeeks!, sotke ainekset yhteen ja anna maustua hetki. Sit taas herkutellaan super helpolla ja nopeesti syntyneellä ruualla!
No comments:
Post a Comment