Saturday, April 25

Ensimmäinen trenssiasu

2504.2 P4250151 P4250163 P4250147

Olipaha muuten vapauttavaa pukee päälle jotain muutakin kun kumpparit ja sadetakki! Tukkakin sai puolivahingossa vähä freesimmän lookin viime kuukausien sotkunutturan sijaan. Tosin muuta erityistä tossa asussa ei ookaan :-D Noi samat Bikbokin pöksyt ja Vansit on kuulunu mun vakkarivarustukseen "siviilissä" varmasti jo ihan riittävän kauan... Mukavat mitkä mukavat!

Ylläolevat mulla oli siis päällä tänään, kun käytiin äitin kanssa sovittelemassa iltapukuja kaupungissa. Pääsen heinäkuussa astetta fiinimpiin bibiksiin ja mekon metsästys on nyt käyny kuumana - tänään tosin tais vihdoin onnistaa ja täydellisesti istuva mekko löyty vaikkakin jäi vielä kauppaan! Sovittelujen takia siis helposti riisuttavaa ja puettavaa päälle, eli kauluspaita ja joustavat farkut ja ekaa kertaa tänä vuonna trenssi, uaaa!

Illan oonkin tässä tehny pientä kevätsiivousta ja pakannu talvitakit ja -kengät varastoon ja tuonu kevätvermeet tilalle. Nyt luotan, että untsikoita ja Uggeja ei enää tarvii... Pikku faktatietona loppuun, että kun heitin kaikki meidän kahden takit tohon olohuoneen lattialle ja laskin ne, sain tulokseks 31 takkia. Siis kahdella ihmisellä. Takki-inventaario luvassa syksyllä...

Wednesday, April 22

Sunnuntaibrunssi

P4190142 Viikko sitten mulle riitti yksinäiset kotipäivät ja ilmotin kavereille, että sunnuntaina niitten on tultava mun luokse brunssille. Alotin suunnittelun jo heti tiistaina, leipomisen perjantaina ja sunnuntaina mulla olikin tyttöjä varten pöytäkoreena ja saatiin kaikki masut enemmän kun täyteen ja lisää puhtia omiin pääsykoelukemisiin ja opiskeluihin. Herahtaa ihan vesikielellä pelkästään muistelemalla sunnuntaina herkkuja, vaikka ite sanonkin haha.

P4190146 P4190150 P4190155 Leivoin tarjolle suolaisen piirakan sekä kinder-juustokakun, joiden lisäks ostin sämpylöitä ja paitsoin croissanteja. Juomapuolella tarjosin maailman parhainta päärynäteetä, appelsiinimehua sekä hiilihapotettua vettä appelsiinilohkoilla höystettynä. Pisteenä i:n päälle ahersin vielä jugurtti-mustikka-kinuskikastike herkut, jotka sai ehkäpä eniten kehuja tytöiltä! :-)

Tämmöset ekstraohjelmat arjen keskellä on ihania piristyksiä ja mä vieläpä nautin suuresti leipomisesta ja järkkäilystä, eli kaikille win-win tilanne ;-P

Tuesday, April 21

Auringonlasku

P4150134 aurinko1 aurinko2 aurinko4

Tässä asunnossa on yks asia, minkä takia en suostu enää muuttamaan ihan mihin tahansa, nimittäin meidän järvelle päin oleva parveke. Iltaisin aurinko laskee järven taakse ja luo aivan uskomattoman ihanan valon koko meidän kämppään. Varsinkin tällein synkän ja pimeän talven jälkeen on ihan super ihanaa, kun joka ilta koti muuttuu oranssiks ja keittiön ikkunasta avautuu punakeltainen taivas!

Vaikka sitä järvee joutuukin vähä kuikuilemaan parvekkeelta, niin muunmuassa kuvien mukaisten hetkien takia en suostu enää muuttamaan mihinkään asuntoon, mikä on keskellä betoniviidakkoa!

Tuesday, April 14

Mitä mä opiskelenkaan?

Mä voin myöntää ihan suoraan, että ees vielä viime marraskuussa en todellakaan ajatellu olevani siitä parin kuukauden päästä koulussa :-D Mun oli tarkotus alottaa joulun jälkeen lukemaan OKL:n pääsykokeisiin ja ainoot varsinaiset tulevaisuuden suunnitelmat opiskelujen osalta oli siinä. Loppukesästä mulla oli kuitenkin maailman synkin päivä ja olin niin epätoivonen tulevaisuuteni suhteen, enkä uskonu omiin lukemismotivaatioihini (joihin en siis usko kyllä vielä tänä päivänäkään :-D) ja päädyin selailemaan kouluja ja erilaisia opintomahollisuuksia kasvatusalan puolella.
Ja lyhyestä virsi kaunis, hain syksyn yhteishaussa Jyväskylän Kristilliselle Opistolle YO-pohjaseen Lapsi- ja perhetyön perustutkinnon koulutukseen, kävin pääsykokeissa ja pääsin heittämällä sisään.

koulu2 Eli kyseessä on toisen asteen tutkinto, jonka opinnot kestää 2,5vuotta. Valmistun siis keväällä 2017 lastenohjaajaksi, jonka työpaikkoja on päiväkodit (lastenhoitajan työt, eli samat hommat mitä lähihoitajat tekee pk:ssa), ilta- ja aamupäiväkerhot sekä seurakunnat.

Mihin noista mä sitten haluaisin? En mihinkään. Mun päämäärä on vieläkin siellä luokanopettajan opinnoissa yliopistossa ja mun tän hetken opiskelut toimii super hyvänä priiffinä sitä varten. Voin sanoo ihan suoraan, että en olis sisällä yliopistossa vielä seuraavan kahen ja puolen vuoden aikana, koska en vaan oo ihmisenä semmonen, että saisin itteni lukemaan niin paljon mitä yliopistoon pääsy vaatii! Käytän siis tätä koulua ihan häikäilemättä vaan hyväkseni, jotta olisin mahollisimman hyvä sitten kun koittaa se päivä, että oon ihan tosissani rustailemassa VAKAVA-koetta. Meidän luokalla onkin itseasiassa muutama, jotka ei oo yrityksistä huolimatta päässy lukemaan lastentarhanopettajiks ja on sitten päättäny jättää yliopistot pois laskuista.

Tosin, enpä olis voinu myöskään parempaa koulua valita. Meidän luokalla onkin itseasiassa muutama, jotka ei oo yrityksistä huolimatta päässy lukemaan lastentarhanopettajiks ja on sitten päättäny jättää yliopistot pois laskuista. Toistaseks ainakin voin suositella meidän tutkintoo myös muille munlaisille tai esim. lto:ks haluaville, nimittäin jo nyt mä tajuan tän vuoden VAKAVA materiaalista (joo aion käydä parin viikon päästä kurkkimassa sen kokeen silti) ihan sikana ja saan tosi paljon enemmän irti mitä ilman mitään pohjaa sain! Ja ihan tosi, kuka voi muka syyttää mua huonosta taktikoinnista? :-D Vaikka en oo vielä lähelläkään sisällä yliopistossa niin taputtelen jo itteeni olkapäälle ja kiittelen tästä fiksuudesta mitä osotin vahingossa sillon kun laitoin epätoivosena ja huvikseen hakupapereita JKO:lle menemään!

P4140142 Mites se opiskelupuoli sitten? Mä tykkään meidän opinnoista tosi paljon, eikä mikään oo vielä tuntunu semmoselta koulumaiselta pakkopullalta. Tää kevätlukukausi on painottunu kirkollisiin opintoihin sekä lapsen varhaislapsuuden kehityksen vaiheiden opiskeluun. Käytännössä nää tarkottaa sitä, että meillä oli tentti Raamatusta, suunniteltiin ja pidettiin tosi paljon hartauksia toisillemme, laulettiin päivittäin virsiä ja tehtiin lapsi havainnointi alle kouluikäisen lapsen kehityksestä kaikilla mahollisilla osa-alueilla.

Meillä tulee olemaan viiden viikon työharjottelu joka lukukaudella. Tällä hetkellä on vuorossa lapsen perushoidon työharjottelu, eli oon seuraavat viisi viikkoa päiväkodissa alle 3-vuotiaiden ryhmässä. Ihan kuiviltaanhan mä en tähän kaikkeen lähteny, vaan olin viime kesänä muutaman kuukauden pienten ryhmässä työkokeilussa ja sitä kautta tiiän, että vaikka mä en halua olla loppuelämääni päiväkodin täti niin just tällä hetkellä se on paras työ mihin mä voisin "joutua". Kun aamusin ei koskaan ärsytä lähtee töihin, voi olla aika varma, että tekee kivaa hommaa! :-)

IMG_0729
Ja kun puhutaan meijän koulusta, ei voi olla mainitsematta tota aivan älytöntä ruokaa. Lastenohjaajille toi kaikki on vieläpä ilmasta ja näytetäänkin varmaan päivittäin ruokailussa siltä, kun ei oltais kukaan nähty ikinä ennen ruokaa... Niin herkkua!

Semmosia, aika realistisia eikä todellakaan mitään kaunisteltuja, mietteitä mun tän hetken opinnoista ensimmäisen "vuoden" jälkeen! :-) Olitteko te koskaan kuullukaan tämmösestä ammattinimikkeestä? Mähän nimittäin en ollu ennenkä hain tähän kouluun, enkä tienny vielä ennen tammikuuta edes tarkalleen minkälaiseen koulutukseen oon menossa :-D

Onks siellä muita kasvatusalan opiskelijoita tai tälle alalle haluavia? 




Monday, April 13

Äänestysasu

P4120132
P4120128 P4120127

Ylläolevissa kävin eilen täyttämässä yhden mun kansalaisvelvollisuuksista, eli äänestämässä ensimmäistä kertaa elämässäni! Tähän historialliseen hetkeen pukeuduin hyyyyvin perinteisesti, oikeestaan tämmönen kokonaisuus vois kohta olla jopa hyvin emmamainen. En vaan oo vielä ihan täysin varma oonko valmis luopumaan mun korkkari ja bleiseri minästä :-D Mukavuus helppous ja letkeys (ja ok, myös tää työ/koulu, koska korkkarit + päikkäri on ehkä maailman isoin nounou :-D), on vaan vieny mun sydämen ihan tyystin ja ainakin korkkarityttö on muuttunu jo täysin tennaritytöks!

Huhtikuun kulutetuin yhdistelmä on ollu kiistatta Vansit + mustat pöksyt + sotkunuttura. Onnellinen oon ollu, kun myös aurinkolasit on saanu heittää tohon yhdistelmään super monena päivänä! Lauantai-iltana noi sai ystäväks topin ja neuletakin, eilen päivällä puuvillaneuleen ja mun ihananihanan kevättakin, muutamia valintoja mainitakseni, heeh. Kello ja joku laukku, joka on yleensä kylläkin mun koulureppu, ehkä korvikset korviin "kruunaamaan" kokonaisuuden ja sit tarpomaan määränpäähän!

Vaikka tääkin asu on kaikessa yksinkertaisuudessaan jo supermukava ja rento asu, muuttuu tääkin seuraavan viiden viikon ajaks vieläkin mukavammaks. Kun leikkii ja vaihtaa vaippoja päivät pitkät, niin leggigsit saa ihan uuden arvon mun elämässä :-D Voisin ainakin yhden mun perinteisen päiväkotiasun kuvata tännekin, jos se perus päikkytätin arkityyli ei oo kaikille se tutuin...

Iskeekö tämmöset maailman yksinkertasimmat asut teihin vai ootteko enemmän trendien perään? :-)

Sunday, April 12

Täydellinen päivä

mökki3 P4110145 mökki7 mökki6 mökki1 P4110131 mökki5 Mennyt viikonloppu on ollu yksinkertaisesti vaan ihan täydellinen kevät viikonloppu! En olis pystyny kuvittelemaan millään saralla parempaa lopetusviikonloppua ensimmäiselle opinto"vuodelle". Huomennahan mä suuntaan siis takas päiväkotiin ja sen harjottelun jälkeen ollaankin jo pitkälti kesalomamoodissa.

Eilen oltiin kuitenkin ihan erilaisissa meiningeissä, kun käytiin juoksentelemassa ekaa kertaa tänä vuonna mökillä. Oiva kävi tuolla ensimmäistä kertaa ja voin kertoa, että tullaan vierailemaan tuolla kevään ja kesän aikana ihan varmasti vielä monen monta kertaa! Pentu käytti ihan jokaisen energiarippeen mitä pysty itestään puristamaan tolla melkein neljän tunnin reissulla ja veti jatkuvaa rallia ympäri pihaa. Yllätyin jotenkin siitä miten iloseks ja ylpeeks tulinkaan kun kattelin, kun Oiva paineli menemään sydämensä kyllyydestä, mutta kuitenkin tuli ihan aina pyydettäessä luokse! Pentukoulu ja kaikki muu aherrus on siis tuottanu edes jonkunlaista tulosta, uujee :-P Oiva myöskin käväs järvessäkin jo ekan kerran elämässään - vahingossa tosin, mutta eipähän haitannu kylmä vesi menoa, joten uumoilempa että myös toi järvi tulee olemaan ton koirulin hyvä ystävä tulevana kesänä...

Sekä Oivan että meidän muidenkin päivän kruunas vuoden ekat grillimakkarat ja lounas, joka muistutti jo (tosin ehkä aika kaukaisesti vielä) perinteistä kesäruokaa! En malta oottaa, että saadaan lisää tämmösiä ihania lämpimiä aurinkopäiviä, kesästä puhumattakaan. Kyllä tän viikonlopun aurinkotankkauksella jaksaa ainakin tulevan viikon, mikä ei ainakaan sään puolesta näytä miltään järin upealta..!

Tsemppii ja vähintäänkin henkistä aurinkoo teidän viikkoon <3

Monday, April 6

Pääsiäisen kuulumiset

Meillä on ollu oikee spesiaaliviikonloppu, kun Miika oli ruhtinaalliset neljä päivää kotona. Silti eipä me kamalasti tehty :-D Tässä kuitenkin pähkinänkuoressa mun rentsi pääsiäinen!

IMG_0557
1. Someone's excited :-D Sanoin kotona Oivalle, että lähetään hakemaan Miikaa, niin se ryntäs ovelle ja kun päästiin ulos se käytti kaikki voimansa et olis päässy nopeemmin autolle ja autossa se oli koko matkan tollein :-D Ihana huomata, miten koirakin tajuaa asioista niin paljon <3 2. Isot buu ja mökötysnaama torstain ja perjantain säälle :-( Onneks se parani loppuu kohden! 3. Alotettiin rentouttava miniloma siivoomalla eteisen kaapit pitkän perjantain kunniaks, kivaa kun ne ei meinaa ratketa liitoksistaan vaan ennemminki on ongelmana se millä ne täyttäis :-D 4. Lauantain herkkuruuaks laitettii kunnon sisäfilepihvit ja kermaperunat, omnooommm! :-P

IMG_0558
1. Lauantai jatku herkkuteemalla, kun korkkasin pitkästä aikaa pullon mun lemppariviinii. 2. Kiharaa ja "parempaa" meikkii pitkästä aikaa, eli pakko ottaa kuva! 3. Parasta viihdykettä! 4. Kaveri halus välttämättä laittaa mun supercoolin päikkytyökuristakin... :-D Asia mikä oli super hauskaa, kun oltiin lähössä keskustaan, mutta tuntu maailman huonoimmalta idealta yöllä kun oottelin toi sadetakki päällä taksia melkein tunnin, hrrrrr!

IMG_0559
1. Paras tapa selvitä pikku pää kivusta! 2. Toisiks paras oli illalla keksitty pakkomielle kinder-piirakkaan. Pakkohan se oli sit vielä vääntää. Onneks saatiin vielä eilen illalla kyläilijöitä jotka autto meitä tuhoomaan tota. Arkisin mulla ei mee yksin tommosta määrää rasvaa ja sokeria mitenkää alas :-D 3. Vielä viimeset aamuköllöttelyt ennen arkeen paluuta... 4. Ja taas jo tutuks tulleella matkakeskuksella oottelemassa junaa... Peukut pystyyn, että ei jouduta oottamaan melkein kuukautta, että nähään taas!

Huomenna palataankin karusti jo heti 8.00 takas arkeen. Mulla onkin enää neljä oikeeta koulupäivää jäljellä, ennen kesälomaa! Ens viikolla meillä alkaa nimittäin eka työharjottelu jakso, jonka jälkeen käydään koululla järjestämässä enää yks festaritapahtuma ennen kesää. On varmaan ihan sallittua sanoo, että tää aika tammikuun jälkeen on menny ihan älytöntä vauhtia!!!

Kuitenkin, tähän neljään tulevaan päivään mahtuu vielä muutama palautettava koulutehtävä ja yhteensä melkein 30h koulussa istumista. Tsemppii meikälle ja kaikille muillekin tulevaan viikkoon - onneks se on vaan neljä päivänen! :-D